Dobruja Media Group n PR

Младежка Академия и Младежки Фестивал с участието на партньори от Европа и Африка ще се проведат във Варна и Добрич

От 23 до 29 юни в сградата на Висше Училище „Международен Колеж” - гр. Добрич ще се проведат Младежка Работна Академия и Младежки Фестивал „Местна култура, глобално бъдеще: Европа среща Африка” в рамките на проект „Култура за устойчиво човешко развитие: Справяне с безработицата сред младите хора чрез местни културни проекти”, реализиран по Програма „Младежта в действие” с финансовата подкрепа на Европейския съюз. В проекта участват НПО от три европейски и три африкански държави – България, Италия, Хърватия, Южна Африка, Ботсвана и Танзания, като водещият партньор е Международен институт по мениджмънт (МИМ) - гр. Варна.
По време на едноседмичната Работна Академия ще бъдат проведени дискусии и интерактивни игри на различни теми, свързани с международни културни политики, финансов мениджмънт, развитие, планиране, координиране и управление на младежки културни проекти, правилно използване на ИКТ, социални медии и др. Лектори по горепосочените теми ще са експерти от Италия, Хърватия и България. На 25 юни е планирано посещение на културна институция в гр. Варна, където участниците в проекта ще имат възможност да се запознаят с практическото приложение на културни проекти, както и с актуалните културни въпроси, по които се работи в гр. Варна. След края на Работната Академия ще се проведе Младежки Фестивал, включващ концерт „Европа – Африка се срещат: звуци и цветове през погледа на младежта” на 28 юни и кулинарно изложение „Европа – Африка се срещат: кулинарна култура” на 29 юни. И в двата дни на фестивала, който ще се проведе в к-с „Летен театър“ - Добрич ще бъде изнесен информационен щанд на Център за подкрепа на доброволци в Африка, който ще информира за проекта и Програма „Младежта в действие”, както и за възможностите за участие на доброволци в проекти в Африка.
Събитията са без вход и всеки желаещ да научи повече за културните политики на Европейския съюз, управлението на младежки културни проекти, както и да опознае духа, традициите и кухнята на Африка, е добре дошъл!
  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Младежка Академия и Младежки Фестивал Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR