Dobruja Media Group n PR

Дни на отворените врати в „Училище по компютърни науки“ към ВУМ – IT експерти представят новите тенденции в софтуерното инженерство!

Photo credit: topuniversities.com
Висше училище по мениджмънт (ВУМ) организира Ден на отворените врати в академичното си „Училище по компютърни науки“ на 16 април във Варна. Събитието ще е с фокус възможностите за обучение в областта на информационните технологии и софтуерното инженерство. Денят на отворените врати е част от програмата на ВУМ по повод повече от 20 години прием на студенти. Кандидат-студентите ще научат повече за най-новите тенденции в софтуерното инженерство и за възможността за завършване с българска и британска бакалавърска диплома за по-кратък период на обучение. Директорът на академичното „Училище по компютърни науки“ на ВУМ – Николай Райчев, международно признат специалист по информационни технологии, наскоро отличен като най-цитиран учен в света в областта на квантовите изчисления (за месец февруари), ще посрещне посетителите. Той ще представи на кандидат-студентите двете бакалавърски програми на училището – „Бизнес информационни системи“ и „Софтуерни системи и технологии“. Програмата „Бизнес информационни системи“ предоставя на студентите необходимите познания и умения в разработването и използването на компютърни системи и софтуерни методи за моделиране и решаване на бизнес проблеми. „Софтуерни системи и технологии“ пък е единствената в България бакалавърска програма, напълно синхронизирана със стандартите по софтуерен инженеринг на IEEE и програмата на Massachusetts Institute of Technology (MIT). Програмите и методите на обучение във ВУМ са съобразени с най-авторитетните световни университети като MIT, Stanford, Berkeley и с лидери в сферата като Google, Microsoft, Oracle и др. По време на отворените дни във ВУМ кандидат-студентите ще могат да зададат въпроси относно студентския живот, процедурите за приемане, настаняването и перспективите за кариера. Младежите ще имат възможността да кандидатстват за стипендия от специалния фонд за млади таланти в софтуерното инженерство на обща стойност 20 000 евро. Денят на отворените врати ще започне от 11 часа в сградата на ВУМ на ул. Оборище 13А в град Варна.
  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Ден на отворените врати в академичното си „Училище по компютърни науки“ Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR