Dobruja Media Group n PR

От 18 до 24 септември в Двореца – Балчик ще се проведе VIII-тото издание на международния арт форум „БезГраници“.
Събитието е продукция на Стопанска Камара-Варна с партньорството на Двореца – Балчик и арт мрежа Скендерман. По време на „БезГраници“ – 2017 се очакват 80 участника от 24 държави и четири континента. Музикалният етно/уърлд мюзик фестивал в рамките на форума ще се проведе на 23ти и 24ти септември с вход свободен на откритата сцена на плажа пред дворцовия комплекс в Балчик. Достъпът до сцената е от крайбрежната алея на гр. Балчик. При лошо време концертите ще се случат в „Каменна Зала“ в дворцовия комплекс.
В рамките на „БезГраници“ ще се cъстои за седми път и арт пленер от 18-24 септември. Очакват се художници, скулптори и фотографи от България, Румъния, Белгия, Русия, Германия, Турция, Чили, Швейцария и Испания.
От самото си създаване, най-важното събитие в рамките на форума е конференцията за културна политика и арт мениджмънт. Тя ще се проведе от 22 до 24 септември. Освен артистите гости на форума, се очакват директори на престижни фестивали, експерти по културна политика, арт менажери и журналисти от цял свят. Традиционно темите на конференцията се предлагат и избират от участниците чрез електронен вот. Демократичния избор гарантира максимален общ интерес на всички участници. Между темите са „Сътрудничество и обмен между музикални фестивали“, „Как можем по-ефективно да предложим нашата музикална група на промоутъри и организатори“ и „Как музиката може да излекува разделението и неразбирането между хората от различни култури и иновативни методи за постигане на по-добри резултати“. Ще бъде направена и презентация за етно музикалната сцена на Русия: фестивали, издателски къщи, радио програми, групи, журналисти и награди.
Арт форумът „БезГраници“ е един от водещите български Етно/уърлдмюзик събития. Създаден е като бутиков фестивал, поддържащ високо професионално и художествено ниво. Форумът е носител на европейската ценностна система и насърчава взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб (като изпълнява роля на катализатор за културни сътрудничества), да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм в България.

Арт програма „БезГраници“ 2017:
(Организаторите си запазват правото за промяна в програмата)


Концерти „Открита сцена“ - „Двореца“ - Балчик

23ти септември, Начало 19:00ч

Етно Фри Дуо – (Сибир-Русия)
Дуо Сандал – (Сибир-Русия)
Миелочин – (Навара-Испания)
Химерланд – (Международна)

24ти септември, Начало 19:00ч

Латиф Болат – (Турция/САЩ)
Мамаду Диабате трио – (Буркина Фасо)
Плантек – (Бретан-Франция)


Изложба-пленер „БезГраници“

23ти септември. „Каменна зала“ - „Двореца“ - Балчик. Начало 17:30ч
Участници:
Роси Оелкерс (Чили, Швейцария), Марлийн Девулф (Белгия), Марина Варенцова-Русева (Русия), Иняки Вилануева Ортега (Навара-Испания), Сандра Беркер (Турция/Испания), Николай Русев (България), Кристина Янева (България), Луиза Кала (Румъния), Божидар Тонев (България), Симон Волф (Германия), Румяна Тенева (Навара-Испания/България), Ясен Казанджиев (Навара-Испания/България) и Матияс Шуман (Германия)
  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Aрт форум „БезГраници“ Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR