Latest News

Ads

BestJobs.BG

четвъртък, 10 юли 2014 г.

Пълно безхаберие в Регистратурата на „Бърза помощ“ град Добрич - Част Първа

Днес, 10 юли бях в „Бърза Помощ“ отново към 17:00 часа, за да мина манипулацията по предписаните ми инжекции по лечението. Без всякакви отрицателни намерения, в отлично настроение и спокойна душевна настройка, прекрачих прага на болницата.
След вчерашното интервю със Завеждащия на "Спешно отделение" д-р Бисер Ботев, бих искал да уточня че нямам никакви забележки и претенции към обслужването от медицинския персонал! Дори подкрепям увеличаването на заплатите на всички медици, с оглед отчайващо ниските лекарски заплати, особено в "Бърза Помощ".

На Регистратурата си подадох лична карта и рецептата с обяснението, че желая да си заплатя манипулация за мускулна инжекция, но искам да ми издадат и фактура за покупката. Както вчера описах срещата си с персонала на Регистратурата там, и не помислих, признавам си, че биха допуснали втори път подобна грешка. Е, днес пак ме гледаха като извън земен като поисках фактура. Служителката ми отговори че това е РЕГИСТРАТУРА, а не КАСА, и ако желая фактура да ида в Касата, която вече била затворена. Служителката ми каза в прав текст, че за първи път някой и иска фактура за услугите им и тя не може да ми издаде. Но потвърди с кимване на запитването ми, че са ми взели парите. Успях да я убедя, че говоря сериозно, единствено като и показах фактурата, която получих вчера. Разрови в сейфа на Регистратурата и намери кочана с фактури от вчера. Там с облекчение намери от къде е откъснат моят екземпляр. Изчаках търпеливо да препише информацията от документа, който и представих за съставянето на финансовата операция. Втората служителка непрестанно ме конфронтираше и каза, че съм ги заплашвал. Изпрати ме в Поликлиниките под предлог че там биели инжекциите безплатно. Не знаех, че да си поискаш фактура се счита за заплаха. Аз не съм подчинен на служителките на Регистратурата! Не желаех да взема имената и, за да не стане сама жертва на собствените си думи, но смятам утре да поискам от Началника и графика за смените на служителките на тази Регистратура. В качеството си на длъжностно лице, имащо нужда от достъп до тази информация с оглед на разследването, което правя и в случай, че не ми доставят тази информация - ще поканя Инспектори по Труда. С тяхна помощ ще получа работния график и ще знам не само имената на служителите там, но и кои са новополпълненията които Незнаят какво да работят там. Тъй като считам, че незнанието не е извинение! Нелогично е да впишеш в работния график, само нови служителки на смяна, би трябвало да има и старша с опит. Изчаках реда си за манипулацията; на снимката може да се види кога е издаден касовият бон и кога са ме приели.
След манипулацията се върнах на Регистратурата, за да представя пътния си лист, както е редът при тях, и пожелах да снимам витрината им, за да покажа че там има само надпис че "Тук се продават жетони за кафе машината!". Втората служителка, изрично ми забрани да снимам витрината, понеже съм нямал право! :)
Помолих, отново учтиво, да съобщят на Началника си, че искам да разговарям с него. Защитиха си витрината тази вечер и ми отговориха, че утре в работно време мога да намеря Началника им, евентуално за разрешение за снимка.
Да, бяха прави за едно, аз не се легитимирах от коя медия съм, но не мисля, че за да снимам общинска собственост – в случая фоайето на болницата, ще трябва да попълня молба до Директора на болничното заведение. На въпроса ми не четат ли вестници, втората служителка се изсмя иронично и отговори, че не чете. Е, ако тя не чете, може би утре нейните началници ще и прочетат.
Хабер няма от вчера - това установих днес, което е грозна картинка, както пише и на английски! И всеки ден говорим едно и също, но с другата смяна на Регистратурата. Инспекция по труда и Данъчна Инспекция планирам да уведомя за утре. Оказва се, че ще трябва да уведомя и Директора на Болницата. Без всякакви притеснения бих препоръчал на Директора да си намери нов персонал за Регистратурата. Такива служители, които не четат , а и не са с подходящо образование - под път и над път. Пълно е с висшисти и млади хора, които имат нужда и от работа, а и са в крак със съвремието, в което живеем. Утре ще поискам и трудова характеристика за длъжността на служител на Регистратурата. Да видим какви медици са там зад витрината - едва ли за касиер/регистратор се изисква медицинско образование, при положение, че те не ползват системата за кодировка на лекари и медицински сестри, в бончето не пише манипулацията, а само Сума в брой. Вчера в статията си отправих официална покана да им направя безплатен инструктаж по изготвяне на финансови документи, е то и аз не желая да си губя времето с хора, които не четат. Незаинтересованите от работата си зад витрината на Регистратурата могат да си потърсят друга работа!
Стоян Стоянов
Dobruja Brand

Dobruja Brand is a Medias Group, read more in About Us.

Website: Dobruja Brand

  • Site Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Пълно безхаберие в Регистратурата на „Бърза помощ“ град Добрич - Част Първа Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Brand