Latest News

Ads

BestJobs.BG

вторник, 3 ноември 2015 г.

Сърцето на Кралица Мария се завръща в Румъния

Във връзка с официално отправена покана до Държавен Културен Институт Културен Център "Двореца" - Балчик, на 3 ноември 2015 година, от 11:00ч. в румънската столица Букурещ, г-жа Жени Михайлова - Директор на Културен център "Двореца" взе участие в официалната церемония по преместване на сърцето на Кралица Мария Румънска.

Според изричното желание на наследниците от Кралското семейство, сърцето на Кралица Мария ще бъде положено в семейната крипта на замъка Пелеш в гр. Синая.
Поднасяйки букет от бели лилиуми - любимите цветя на покойната Мария Александра Виктория, Културен център "Двореца" - Балчик, засвидетелства своята почит към културната памет в Българо-румънските отношения.
Кралското сърце, както споделиха редица от взелите участие в церемонията официални гости, по всяка вероятност ще намери най-сетне покой, след дългият си престой в архива на Националния исторически музей на Румъния.
За официалната част на събитието бяха дошли редица дипломатически лица, както и роднини на Кралското семейство.
Пред сградата на Националния исторически музей на Румъния в церемонията за преместване на кралското сърце, имаше ескорт от части на националната конна жандармерия, националната гвардия на Румъния, както и съпровод от военен духов оркестър на Букурещ.
На 29 октомври 2015 година, се отбелязаха и 140 години от рождението на Кралица Мария Румънска. От Своя страна Румъния също така изпрати бели лилиуми за параклиса "Stella Maris", намиращ се в Архитектурно-парков комплекс "Двореца" - Балчик -мястото където самата Мария е пожелала да почива сърцето ѝ след нейната смърт.
Dobruja Brand

Dobruja Brand is a Medias Group, read more in About Us.

Website: Dobruja Brand

  • Site Comments
  • Facebook Comments

0 коментара:

Публикуване на коментар

В коментара си можете да добавите снимка, като ползвате код: [img]адреса–на-вашата-снимка[/img]
и видео с код:
[video]адрес-на-вашето-видео[/video]

Item Reviewed: Сърцето на Кралица Мария се завръща в Румъния Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Brand