Dobruja Media Group n PR



ЮБИЛЕЕН КАЛЕНДАР ПО СЛУЧАЙ 180-ГОДИШНИНАТА НА
ХРАМ „СВ. ВМЧК ГЕОРГИ“, КАВАРНА
През 2016 г. се навършват 180 години от съградения в Каварна  православен  храм „Св. Вмчк Георги“. Достопочтеният юбилей се отбелязва с, превърналия се вече в традиция, художествени календари – стенен и джобен формат. Те се отпечатват с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Юбилейното издание на календара е 6-то поред от 2011 г. насам и продължава установената традиция на отпечатване на художествени картички и календари на храм „Св. Вмчк Георги“, Каварна.  Идеята за тази богоугодна инициатива, чиято основна цел е популяризиране на емблематичния за града храм, принадлежи на Атанас Димитров – АтаДим, родом от Каварна. Тя е част от негов по-мащабен проект за съхранение и възраждане на родовата памет за това духовно и културно средище на няколко епохи. Събираните с години разпръснати свидетелства за храма – исторически данни, художествени изображения, сведения за духовниците, спомени на съвременници и др., предстои да бъдат издадени в сборник.

За юбилейното издание на календара с изображението на храм „Св. Вмчк Георги“ е избрана картината на младата художничка, също родом от Каварна – Илиана Атанасова. Художественият рисунък на творбата и предпочетената от авторката цветова палитра, точно и силно внушават усещането за духовната чистота и възвисена скромност на 180-годишния храм.
Юбилейната серия календари на  храм „Св. Вмчк Георги“ е лимитирана и се разпространява безплатно.
  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: 180 години от съградения в Каварна православен храм „Св. Вмчк Георги“ Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR