Dobruja Media Group n PR

Изложбата е първото мероприятие от програмата на II Международен форум „Българско наследство“ Балчик и ще бъде официално открита на 26 август (петък) от 10 ч. в сградата на Община Балчик.
От от 26 до 28 август 2016 г. в град Балчик, на брега на Черно море, ще се проведе II МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ „БЪЛГАРСКО НАСЛЕДСТВО”.
Изложбата, която представя храм „Св. вмчк Георги“ - Каварна в Балчик, е по повод 180-та годишнина, която храмът навършва тази година и целите на форума „Българско наследство” – да се популяризират съхранените български ценности: вяра, религия, език, писменост, фолклор, традиции.
Изложението на картини, представящи каварненския храм, е от две части, като в него са включени 10 творби на изявените художници Георги Христов (1941-2014), Марчел Ямелиев, Светлозар Петров, Таня Димитрова, Илиана Атанасова, Елена Удачина – Русия, Николае Гаджеану – Румъния и Петра Каленбах – Германия.
Представени са и лауреати на ученическия конкурс за приложно и изящно изкуство на тема: „180 години храм „Св. вмчк Георги“ – моят/нашият/ храм“.
  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Откриват изложба: „Образи на духа и вярата“ Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR