Dobruja Media Group n PR

Квартет „Вокалисимо” - "Vocalissimo" ще гостува на децата от Педиатричната болница-София

Младите музиканти ще играят благотворително своя спектакъла „Някъде в морето”Младите оперни певци от квартет „Вокалисимо” ще играят на 5 август 2015 година ( сряда) за децата от Специализираната болница за активно лечение „Проф. д-р Ив.Митев”- София своя авторски спектакъл „Някъде в морето“. Режисьор е Николай Павлов от Софийската опера и балет. Той създаде интерактивна постановка, в която героите преминават през различни перипетии, загубени в лодка в средата на морето.

Със спектакъла певците показват на децата, че дори и в най-трудните моменти трябва да търсят силата вътре в себе си и да знаят, че дори и малък, си много по-силен и смел, отколкото другите си мислят.

Чрез изкуството от квартет” Вокалисимо” се надяват, че ще успят поне за малко да откъснат децата от здравословните им проблеми и да ги пренесат в свят на музика и приключения.

За първи път постановката на квартет „Вокалисимо” бе играна пред децата с вродени сърдечни заболявания от Националната кардиологична болница- София.

Амбицията на квартета е да представят постановката пред повече деца от различни болници в цялата страна.

Целият декор на оперния спектакъл се събира в лодка, проектирана от художника Чавдар Чомаков от фондация „Култура плюс“. Така става възможно спектакълът да се играе и в детските стаи на болничните отделения, без да е необходимо голяма пространство и специални условия.

В Специализираната болница за активно лечение „ Д-р Иван Митев”- София (СБАЛДБ) годишно се лекуват между 5500 и 6 хил. деца на възраст от 0 до 18 годишна възраст по всички профили на педиатрията.

Тук работи екип от високоспециализирани кадри, сред които 63-ма лекари, по-голямата част от които са преподаватели в Медицински университет- София и хабилитирани лица.

dobruja

  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Квартет "Vocalissimo" със спектакъла си „Някъде в морето” пред децата от Педиатричната болница-София Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR