Dobruja Media Group n PR

СУ „Христо Ботев“ от Враца спечели сумата, която ще се използва за подобряване
условията за спорт и отдих


20 февруари 2017 г., София. Лидл България избра училището, което ще получи награда от 10 000 лева по проекта на компанията за здравословно и балансирано хранене „Кулинарно междучасие Манджицу“. Търговската верига ще предостави сумата на СУ „Христо Ботев“, град Враца, като паричната награда ще бъде използвана за подобряване зоните за спорт и отдих на територията на училището.

„Кулинарно междучасие Манджицу“ е първата по рода си инициатива на Лидл България, която има за цел по забавен и интересен начин да запознае децата от 1-ви до 4-ти клас с основни теми от здравословното и балансирано хранене. От старта му през 2015 г. досега проектът е достигнал до над 7 000 деца.

Проектът „Манджицу“ гостува в 8 града в страната, като във всяко посетено училище проведе по два 60-минутни здравословни урока и запозна над 500 ученика с балансираното хранене. В рамките на кулинарните часове децата се срещнаха с утвърден кулинарен специалист, научиха любопитни факти за хранителните елементи и продукти и сами приготвиха вкусна и здравословна храна с помощта на професионални готвачи. Като част от инициативата бе разработено мобилно приложение „Манджицу“, а всяко училище, участвало в проекта, получи измервателен уред, с който може да следи теглото, индекса на телесна маса и телесните мазнини на учениците

За наградата от 10 000 лева кандидатстваха общо 7 училища, част от инициативата. СУ „Христо Ботев“, град Враца бе избран за победител заради подробно разработения си проект за изграждане на фитнес площадка с уреди и зона за отдих с пейки и дървета в своя двор. Освен това, училището се ангажира с подготовка на информационни материали за балансирано хранене, както и с изграждането на спортна площадка, благодарение на която учениците ще придобият още знания за безопасно движение по пътищата и колоездене в градска среда.

През 2015/2016 година „Кулинарно междучасие Манджицу“ гостува в училищата СУ „Отец Пайсий“ /Кърджали/, ОУ „Васил Петлешков“ /Пловдив/, СУ „Св.св. Кирил и Методий“ /Велинград/, 22 СОУ „Георги С. Раковски“ /София/, СУ „Димитър Талев“ /Добрич/, СУ „Св. Климент Охридски“ /Троян/ и СОУ „Христо Ботев“ /Враца/ и СОУ „Георги Брегов“ /Пазарджик/.

Повече за проекта можете да видите на www.lidl.bg/ninja

Проект на Lidl за здравословно хранене гостува в Добрич

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 83 магазини в 43 града и над 2 000 служители. С инициативите, които подкрепя и организира, Лидл България не спира да заявява своята социална отговорна политика към обществото, околната среда, асортимента, служителите си и своите бизнес партньори.
  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Лидл България дава награда от 10 000 лв по проекта за здравословно хранене „Манджицу“ Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR