Latest News

Ads

BestJobs.BG

четвъртък, 24 септември 2015 г.

Юбилейна картичка посветена на Добруджа

Юбилейна картичка посветена на 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа!


Отпечатана е юбилейна картичка, посветена на 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа – житницата на България. Картичката е изработена по идеята на Атанас Димитров – АтаДим и изобразява житни поля на фона на пурпурна зора, а на гърба ѝ е поместен оригиналният текст на историческата реч, която представителят на Общоградския съвет на старейшините в Каварна – Иван Хадживасилев (1907-1967) произнася при посрещането на българската войска и администрация на 25 септември 1940 г. в Каварна, с автентичната снимка от събитието.
"Ваше преосвещенство, г-н генерал, българи,
След 27 годишно непосилно и всеунищожително робство, години на непрестанни унижения и тежко бреме, след 27 години кървава мъка и черен труд, когато измъчената душа на добруджанеца чезнеше в безутешността на жестоко обезверие, наложено от още по жестока съдба, когато тъмните криле на прокобна участ тегнеха безнадеждно по отрудената изнурена плът на равната добруджанска земя, отново след толкова годишен гнет върху помрачения фон на нашето небе, изгряват радостните зари на свободата.

Добруджа, почернена и потисната. Добруджа, която по силата на безчовечни и тежки договори бе откъсната от тялото на България, днес по висшата повеля на небесната правда, когато дойде ред истината и справедливоста да възтържествуват, отново е присъединена към майката родина!
Днес траура е разкъсан. Българския трибагреник отново се развява гордо и самоуверено по хлебородните и просторни равнини и полета.

Да живее България“

Юбилейната картичка е лимитирана и се разпространява безплатно.
Atanas Dimitrov-AtaDim
Dobruja Brand

Dobruja Brand is a Medias Group, read more in About Us.

Website: Dobruja Brand

  • Site Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Юбилейна картичка посветена на Добруджа Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Brand