Dobruja Media Group n PR

Уникален благотворителен фестивал стартира през септември във Варна


Уникален фестивал с благородна кауза ще се проведе за радост на всички варненци между 18-ти и 20-ти септември в зелената градина на Карин дом в местност Свети Никола. Занаятчийски и фермерски пазар с над 30 участници, 15 работилници, сред които такива по роботика и конна езда, музика на живо, поднесена от варненски музиканти и актуални звезди на българската сцена са само част от забавленията, които фестивалът „Усмихни се“ ще подари на своите гости.
Фестивалът е с благотворителна цел, като 100% от събраните средства отиват в подкрепа на децата със специални нужди от Карин дом. В основата на инициативата стои Джъстин Боланд, ирландец женен за българка, живеещ и работещ във Варна повече от десет години. Ентусиазмът и енергията им бързо събират огромен екип от доброволци в различни области, обединени в мечтата си да създадат благотворително събитие от нов тип, чието основно кредо е, че усмивката може да променя съдби.
„Мисията ни е да стартираме новата учебна година с усмивка, като в същото време се опитаме да информираме по-добре децата и техните родители за невероятната селекция от по-толерантни към онези, които не са така привилегировани като нас. Понякога започвам смело да мечтая, че „УСМИХНИ СЕ Карин Дом” ще бъде дотолкова успешно начинание и ние заедно бихме променили живота на тези деца завинаги. Просто си го представете, ти и аз, ние променяме съдби. Това е прекрасна възможност за всеки един от нас.” , споделя Джъстин.
Входът за събитието е 2лв., а средствата освен с входна такса ще се набират чрез работилници, развлечения на място, продажби на пазара, спонсорства и лични дарения. Ще има организиран и благотворителен търг за стоки и услуги, предоставени от партньори, като всеки гост ще може да се включи в наддаванията.
Събитието се стреми да предложи развлечения за цялото семейство, през целия ден. Фестивалът включва щандове, предлагащи екологично чиста органична храна, произведена от малки местни ферми. Асортиментът е наистина голям – от домашно сирене, хляб, вино, месо и мед до органични зеленчуци и плодове. В добавка ще има и различни ръчно изработени артикули като картини, керамика, стъклени изделия и аксесоари.
На разположение на гостите ще бъдат кътове, предлагащи сандвичи, салати и вино. Предвидено е открито барбекю с бира и безалкохолни напитки.

Децата няма да скучаят благодарение на многото работилници, където ще могат да се научат да яздят кон, да създадат робот, да направят керамичен съд или приготвят торта. Аниматори ще се грижат за сигурността и забавленията на най-малките докато родителите отмарят край барбекюто с чаша бира.

Всичко това ще бъде гарнирано със солидно количество жива музика в лицето на най-изявените лица на варненската сцена, сред които Blue Brothers. Гости от София ще бъдат Брас Асоциация Комбо, които ще свирят на „Усмихни се“ броени дни преди големия си концерт в зала 3 на НДК, латино виртуозите Манго Дуенде и рок енд рол групата Casual Threesome.

„Усмихни се Карин дом“ има амбицията да се превърне в ежегодно събитие, което варненци да очакват с нетърпение и ентусиазъм. Организаторите се надяват да създадат общност в подкрепа на децата със специални нужди и да дадат повод за много усмивки.

Фестивалът ще отворен на:

18.09.2015 – между 14:00 и 22:00
19.09.2015 – между 10:00 и 22:00
20.09.2015 – между 10:00 и 20:00

  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Карин дом - фестивал във Варна Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR