Dobruja Media Group n PR

На 4-ти септември в КК Албена започва тринадесетото издание на Международен мажоретен фестивал „Златен помпон” Добрич-Албена. Във фестивала ще вземат участие мажоретни състави от България, Румъния и Словакия.

Съставите ще се състезават в дисциплините БАТОН, ПОМПОН, ФЛАГ, МИКС и ШОУ по правилника на IAM / International Asociation of Majorett-sport/ и в категориите Парадни мажоретки и Танцови мажоретки. Да ви припомним че нашите момичета от Балетна формация “My Dance” се завърна в България с пет награди от Европейски Мажоретен Шампионат /Еuropean Grand Prix of Majorette – Spotr/, 2015, Унгария.
В тазгодишното издание на фестивала съставите, класирани на първо, второ и трето място за големи формации и до шесто място за мини формации ще получат право на участие на ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ 2016 – Пухов, Словакия и СВЕТОВЕН ШАМПИОНАТ – Пореч, Хърватия 2016.
Всички участници ще се състезават за голямата награда на фестивала – Приз „Златен помпон”. Организаторите на фестивала удостояват със специална награда, един изявен хореограф, най- атрактивната мажоретка и най-малък участник във фестивала. Награди ще бъдат връчени и от името на БМА.
Закриването и награждаване на победителите ще се състои в гр. Добрич на 6-ти септември, 11:15 ч – открита сцената на пл. „Свобода”.
  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Златен помпон в Албена и Добрич Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR