Dobruja Media Group n PR

Френски клуб към Английска гимназия „Райко Цончев“ организира „Ден на Франция“ 


Поради големия интерес от страна на учениците, тази година за първи път в Английска гимназия „Райко Цончев“ се организира Френски клуб, който цели да популяризира френската култура.

17 декември (четвъртък) – „Ден на Франция“ е инициатива на учениците от Френски клуб към Английска гимназия „Райко Цончев“, която възниква спонтанно след терористичните актове в Париж на 13.11. Идеята е денят да се превърне в тържество на френската култура – музика, танци, филми, кулинарно изкуство. По този повод учениците споделят: „Ние вярваме, че опознаването на чуждите култури ни прави по-добри хора, и по този начин изразяваме активна позиция против тероризма и невежеството“.
През деня, посветен на Франция, любителите на френската кухня ще имат възможност да опитат от френското меню в Бистро „Е-клуб“, което специално за повода ще бъде наречено “Le Petit Parisien”.
Художествената програма, в която ще се включат и ученици от СОУ „Климент Охридски“ и ЕГ „Гео Милев“ ще започне в 11:30 в зала 203-„Le Grand Parisien” (втори етаж в сградата на Висше училище по мениджмънт), където ще се срещнем с приятели на Франция и ще се насладим на хубави песни, танци, музика и кулинарни изненади.
Инициативата се провежда със специалната подкрепа на Висше училище по мениджмънт.
Събитието е отворено за посещение от всички любители на френската култура.
  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: „Ден на Франция“ е инициатива на учениците от Френски клуб към Английска гимназия „Райко Цончев“ Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR