Dobruja Media Group n PR

Предстои да излезе от печат новата книга "Метаморфоза" на доктор Хасан Ефраимов.
Определена е жанрово като магически реализъм, психотрилър.
Авторът ни въвежда в собствените си размисли за живота и моралните ценности, за борбата между доброто и злото, за годините на прехода, за един план за ограбване на България, който е в действие и днес. Дава отговор защо България е такава. Всичко това - на фона на търсенето на любовта. Главният герой претърпява метаморфоза.

Планът е наречен Метаморфоза.

"Книга за терзанията на един млад човек, който вижда наближаваща буря и в окото на бурята успява да намери правилния път към доброто. Героят успява да се пребори с гъсениците в душата си - всъщност хората от черните Волги се качват на черни Мерцедеси; всичко се променя само външно - гъсениците претърпяват метаморфоза и се превръщат в прелестни пеперуди, на които всички се възхищават, без да разберат, че носят същата душа. Книгата започва с едно селско момче, което отива да учи за доктор в големия град, но попада сред гъсениците и става като тях. Лута се много, търси любовта си, лута се между три жени, като забравя за какво е отишъл в големия град. Разбира за целия план на гъсениците, защото те не го крият от него, защото и той става като тях. Вижда обречеността в очите на хората, но не може да промени нищо" - споделя авторът пред Dobruja.com

Откъс от книгата:
"Те го знаеха... Само че не стояха със скръстени ръце, а подготвяха промяната.
И само каква промяна подготвяха.
Метаморфоза, както беше казала Буржоазката. Даже по ирония на съдбата и те използваха същата дума- Метаморфоза.
Вече знаех как ще падне системата.
Гадните гъсеници се увиваха в пашкули. Щяха да претърпят промяна и да се превърнат в безжизнени какавиди и след време, в един хубав слънчев ден, щяха да излетят като прекрасни пеперуди, които щяха да блестят с всички цветове на дъгата. Тези пеперуди нямаше да имат нищо общо с гъсениците и всички щяха да се възхищават на красотата им. Или поне никой нямаше да забележи, че носят същите души и са се променили само външно.
И пеперудите щяха да притежават огромно оръжие. . . Огромно оръжие, с което щяха да тероризират цялата страна. . . Щяха да накарат всички да се превърнат в послушни кукли на конци. . . и да изпълняват всички техни желания. . . За да се запази в тайна срамът им…
Притежаваха досиетата. . . Те бяха огромното им оръжие. . . Изнудването…, рекета…, страха от истината бяха огромното им оръжие.
Няма да има никаква революция.
Няма да има никаква гражданска война.
Щеше да има Метаморфоза.
Гъсениците щяха да излъжат всички. "

Редактор на книгата е Роза Василева
Художник на корицата е Филиз Тинджарова
Страницата на книгата във Фейсбук.
  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: "Метаморфоза" излиза от печат Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR