Latest News

BestJobs.BG

България без дим

“България без дим” обяви ново национално предизвикателство, посветено на Международния ден без тютюнопушене – 18 ноември 2021 г., под наслов „Да спечелим заедно – един месец без никотин“.

bezdim

Организацията предизвиква всеки пушач, независимо от възраст, пол, професия или местожителство, да спечели, като спре пушенето поне за един ден в рамките на месеца преди Международния ден без тютюнопушене. Желаещите могат да участват, като:

спрат употребата на тютюневи изделия за избран от тях период в рамките на месеца до 18 ноември 2021 г. за поне един ден;
използват спестените пари за каквото пожелаят - за себе си или в подкрепа на някой нуждаещ се;
споделят снимки или видео от акцията си в социалните мрежи с таг  #beznikotin2021; и
изпратят линк към акцията си до “България без дим” в коментар на сайта на организацията или в специалното събитие във Фейсбук.
Тази година акцията за Международния ден без тютюнопушене съвпада с кампаниите за парламентарните и президентски избори. “България без дим” предизвиква всички кандидати на изборите да оповестят решимост и конкретни стъпки за преодоляването на проблема с употребата на тютюневи изделия в България след като бъдат избрани.
Резултати от двете предизвикателства ще бъдат представени пред медиите на Международния ден без тютюнопушене, 18 ноември 2021 г, четвъртък, от 10.00 ч.
“България без дим” отправя покана до всички институции, медии и организации, които не са подвластни на тютюневата индустрия, да станат партньори на събитието. До момента то е подкрепено от офиса на Световната здравна организация в България, Коалицията за живот без тютюнев дим и фондация “БлуЛинк”.
Подробна информация за акцията можете да намерите на сайта на “България без дим”: bezdim.org

Повече за “България без дим”
От 2010 г. “България без дим” се бори за законност и срещу тютюневата зависимост в българското общество. В момента организацията работи за затваряне на пробойните в забраната за тютюнопушене и за освобождаване на обществените пространства от реклама, промоция и спонсорство на тютюневи изделия.

Повече за Международния ден без тютюнопушене

През 1971 г. в град Рандолф, САЩ, американецът Артър Мълейни накарал своите съграждани да спрат да пушат за един ден. По този начин те спестили средствата, които изразходват за ежедневните си нужди от цигари, и основали фонд към местното училище за отпускане на стипендии. Към средата на 70-те години на миналия век идеята на Мълейни придобила голяма популярност в САЩ, след което през 1977 година Американската общност за борба с рака обявява всеки трети четвъртък от месец ноември за ден против тютюнопушенето. На този ден хора по цял свят спестяват пари като не пушат и инвестират спестените по този начин средства в благородни каузи, насърчаващи здравословния начин на живот и ограничаване на тютюнопушенето.
“България без дим” традиционно отбелязва деня без тютюнопушене в България от 2011 г. Идеи и вдъхновения за инициативи, посветени на деня, може да видите на страницата на “България без дим” или във Фейсбук.

DobrichNews.com

Dobruja Brand

Dobruja Brand is a Medias Group, read more in About Us.

Website: Dobruja Brand

  • Site Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: България без дим Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Brand