Dobruja Media Group n PR

Нов изследователски проект на Европейския Съюз „Screen4Care“:
Ускоряване на поставянето на точна диагноза при пациенти с редки болести чрез прилагане на генетичен скрининг при новородени и използване на изкуствен интелект

Screen4Care

Българската Асоциация за Промоция на Образование и Наука (БАПОН), част от Институтът по Редки Болести, започва 10-тия си eвропейски проект „Screen4Care”, заедно с 35 партньора (академия, представители на пациентски организации и индустрия) от 14 страни.
Международният консорциум има за цел да се справи с огромното препятствие за пациентите с редки болести – продължителното и трудно достигане до точна диагноза. Новият изследователски проект е за период от 5 години и е фокусиран върху ускоряване на поставянето на точна диагноза при пациентите с редки болести чрез иновативен изследователски подход, основан на два основни стълба: генетичен скрининг на новородени и инструменти, базирани на изкуствен интелект.
Проектът е съвместна инициатива на Европейския съюз и Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации. Повече подробности на:
raredis.org  и  screen4care.eu

DobrichNews.com

  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Screen4Care и пациенти с редки болести Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR