Dobruja Media Group n PR

ХРАМ „СВ. ВМЧК ГЕОРГИ“ В КАВАРНА Е В ТОП 10 В ГОДИШНАТА КЛАСАЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА

СВ. ВМЧК ГЕОРГИ

Каварна се отличи, като единственият град в страната с действащ 185 годишен православен храм – „Св. вмчк Георги“, който е сред топ 10 в категорията „Изборът на българите” на Шестите годишни награди на Министерството на туризма 2021!
Припомняме, че този малък, но изключително значим храм през миналата 2020-а година бе в топ 5, а през 2018-а, както и през 2017-а, извоюва почетното трето място в същата категория.

Календарен благослов
През 2021 г. се навършват 185 години от съграждането на най-стария действащ православен храм в Каварна – „Св. вмчк Георги“. Досточтимата годишнина се отбелязва и с превърналите се вече в традиция художествени календари – стенен и джобен формат.


В конкурсната надпревара участват 100-те национални туристически обекти на Българския туристически съюз (във вида, в който са публикувани на официалния им интернет сайт и разпространявани в издаваните от тях информационни материали) както и 50-те по- малко познати туристически обекти.
Искаме ли да се чува повече и по-често за Добруджа и добруджанци, трябва да сме съработници в доброправенето и споделянето му!

Вяра и Дело
Atanas Dimitrov-AtaDim

  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Каварненският храм в надпревара - подкрепете Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR