Dobruja Media Group n PR

Финално годишно събитие на учениците от гимназия „Райко Цончев"

Гимназия „Райко Цончев“ представя проекти

„Project stage“ (Сцена на проектите) е финално годишно събитие, на което учениците от гимназия „Райко Цончев“ имат възможност да представят проектите, по които са работили през учебната година, да покажат талантите, уменията и знанията си. Събитието е замислено като възраждане на просвещенската традиция на годишния изпит и се осъществява за трета поредна година. Гимназия „Райко Цончев“, гр. Добрич.
гимназия „Райко Цончев“
На 22.06.2022г. програмата ще започне в авторско видео със заглавие „Райко Цончев – благодетелят на Добрич“ точно в 13.30 в огледална зала „Нели Божкова“ и ще завърши с публична лекция на тема „Жреците на българския дух“ на специалния ни гост доц. д-р Веселина Вачкова с начален час 17.30.

Доц. д-р Веселина Вачкова е български историк и културолог, експерт по Късна античност в Института за исторически изследвания на БАН. Преподавала е история и история на културата в Националната гимназия за древни езици и култури и Средновековна история в Националната художествена академия и в Нов български университет. Специализирала е многократно във Франция и др. страни в Европа. Има множество монографии ,посветени на исторически и културни теми и проблеми. Владее три древни и четири съвременни езика. Един от авторите е на помагалото по история „Моята България“, което запознава българските деца и младежи у нас и в чужбина с малкоизвестните факти и теории за нашата история.

Доц. д-р Вачкова е посветила живота си на мисията да добави онези части в пъзела на историята ни, които по различни причини са били крити и подценявани, но които разкриват величието на българския дух. Нейните тези като учен често са провокативни, но винаги силно аргументирани и за да бъдат необорими, тя обикаля България и света, за да открива артефакти и документи в подкрепа на своите твърдения.
надежда 
ЧПГТП „Райко Цончев“  

DobrichNews.com

  • Site Comments | Коментари
  • Facebook Comments | Коментари
Item Reviewed: Гимназия „Райко Цончев“ проекти Rating: 5 Reviewed By: Dobruja Media Group n PR